Jaké pivo na společné Vánoce
Každoročně přichází pivovar PRIMÁTOR se limitovanou vánoční edicí, jež pomyslně naladí pravou sváteční atmosféru. Letos to ale nebudou pouze tradiční motivy rozzářených stromečků, sněhuláků či blyštivých ozdob. Vánoční období přivítají speciální etikety, jasně symbolizující touhu netrávit čas osamoceně, ale prožít ho společně s rodinou, s přáteli.
„Člověk je tvor sociální, ne asociální. Poslední téměř dva roky nás donutily omezit kontakt s lidmi. A to i v rodinách! Společnost našich blízkých je vždy, a o to více v adventní době, důležitá. Tato základní lidská potřeba právě o Vánocích přímo rezonuje. Proto přicházíme s konceptem Na společné Vánoce. Sváteční design etiket, vždy ve dvou variantách, jen společně vytvoří jeden celek,“ řekl ředitel pivovaru Petr Kaluža
Tento speciální design oživí dvě oblíbená piva z produkce pivovaru – PRIMÁTOR Premium a PRIMÁTOR 11 ležák.
„Jsou to naše nejprodávanější piva. Tradiční český ležák, který se hodí ke každé příležitosti. Současně to může být stylový dárek, kterým dáváme najevo, že chceme být spolu. Dobré pivo nemá pít člověk nikdy sám,“ míní Petr Kaluža s tím, že takto chce náchodský pivovar dát najevo, že věci fungují lépe dohromady než odděleně.
Vánoční edice bude v běžné distribuci k dostání buď jako multipack, tedy skupinové balení po osmi kusech, nebo lahve v přepravce.
Vánoční Medové přichází po podzimním Single Hopu
„Kromě této designové řady máme v nabídce i tradiční vánoční speciál PRIMÁTOR Medové. Medová třináctka,“ upozornil ředitel Kaluža s tím, že v pivu se rozpouští pravý javorový med. „Nepoužíváme žádnou tresť, žádné příchutě či aromata. Opravdu jsme při výrobě použili med, navíc z lokálních zdrojů. Letos nebyla produkce včelařů zejména vinou pozdního a chladného jara vysoká, medu není mnoho, ale naše dvorní dodavatelka zde z náchodského regionu i tak pro nás měla připraveno na 700 kilogramů medu,“ prozradil Petr Kaluža.
V lokální distribuci na Náchodsku, včetně firemní prodejny přímo v areálu pivovaru v Náchodě, je ještě v prodeji podzimní limitovaná edice Single Hop, tedy jednochmelové pivo. Zatímco tradiční piva se vaří z více odrůd (na tradiční české ležáky používá pivovar PRIMÁTOR odrůdu Sládek a Žatecký poloraný červeňák), Single Hop je nachmeleno pouze jednou, a to novou českou odrůdou Most.
„V tomto pivu konzument zaznamená střední sladovou plnost a střední až vyšší hořkost, doplněnou výrazným chmelovým aroma,“ slibuje ředitel Kaluža.
I vánoční produkcí hodlá pivovar pokračovat v otevírání cesty chuti. Pivo se vaří tradičním způsobem a kvasí na spilce v otevřených kádích, používají se jen kvalitní suroviny, nejlépe z lokálních zdrojů. Jen tak může každé naše pivo vykročit tím správným směrem k plnosti a unikátnosti své chuti.